Vinylvloeren zijn een betaalbare en esthetische keuze voor keukenvloeren. Vanwege de duurzaamheid en vochtbestendigheid wordt het voornamelijk gebruikt in drukke gebieden van het huis, zoals keukens en badkamers. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om voor een houtlook PVC vloer te kiezen, daardoor kun je een unieke stijl ontwikkelen.

Waarom zijn PVC vloeren zo enorm populair?

Een andere reden voor zijn populariteit is dat het, net als laminaat, kan worden gemaakt om andere vloermaterialen zoals steen, marmer en hout te imiteren. Vinylvloeren worden vaak genoemd door de populaire fabrikanten van Linoleum® en Congoleum®.

  • Vinyl wordt gemaakt van kunststof, of meer specifiek polyvinylchloride – afgekort PVC – waaraan andere verbindingen worden toegevoegd. Het kan bestaan uit meerdere lagen materiaal of uit slechts één laag.

Er zijn verschillende processen beschikbaar voor vloeren

Het wordt vervaardigd met behulp van een van de twee processen: inlay of rotovinyl. Bij inlegvinyl wordt de kleur en het patroon in de vinyllagen ingebed, terwijl bij rotovinyl slechts één enkele laag vinyl met kleur en patroon wordt bedrukt. Beide productieprocessen vereisen een beschermende deklaag om de duurzaamheid te verhogen.

  • Inlegvinylvloeren, die alleen in tegelvorm verkrijgbaar zijn, bieden een grote slijtvastheid omdat de kleuren en patronen helemaal door het vloermateriaal heen gaan. Rotovinyl wordt geleverd in zowel plaat- als tegelvorm.
  • De slijtvastheid is afhankelijk van het type beschermende coating dat tijdens het productieproces wordt gebruikt.
  • Vinylvloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Vegen of het gebruik van een stofdweil is vaak alles wat nodig is.

Marmeren vloeren

Marmeren vloeren staan bekend om hun natuurlijke schoonheid en onovertroffen duurzaamheid. Marmer is een soort metamorf gesteente dat onder de aardkorst wordt gevormd. Hoewel de voorkeur voor sommige, marmeren vloeren is niet de optimale keuze voor keukenvloeren als het is poreus en gevoelig voor
aan het vlekken.

Marmeren vloeren zijn er in vele stijlen en voegen altijd een unieke uitstraling toe aan een kamer omdat geen twee marmeren platen identiek zijn.

  1. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zuiver wit, diepgroen, bruin, grijs en blauw.
  2. Het is gerangschikt in graden A tot en met D, A is de sterkste met de minste natuurlijke onvolkomenheden en D is de zachtste met de meeste fouten.
  3. Hoewel graad A marmer het duurst is, is het de aanbevolen keuze voor keukens omdat het de meest duurzame is.

Het kiezen van een goede vloer kan pittig zijn

Bij het kiezen van marmer voor uw keukenvloer, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Omdat marmeren oppervlakken kunnen erg glad worden als ze nat zijn, moet u kiezen voor een afwerking om te helpen bij het creëren van tractie voor uw vloer; deze omvatten getrommelde en geslepen afwerkingen.

Marmeren vloeren vereisen ook regelmatig onderhoud om lang mee te gaan. Omdat het poreus is, is marmer gevoelig voor vlekken van gewone huishoudelijke vloeistoffen, dus het is belangrijk om een afdichtingsmiddel aan te brengen om het te beschermen.

Posted in PVC