Draadloze huisbeveiligingsproducten maken deel uit van de nieuwe technologie van vandaag en ze zijn zeer effectief en het is bewezen dat ze werken in duizenden, misschien wel miljoenen huisbeveiligingssysteeminstallaties. Bij het installeren van een systeem nadat een huis is voltooid, zijn er enkele grote obstakels die moeten worden overwonnen als een huiseigenaar een beveiligingscamera draadloos wil installeren.

Bakstenen muren moeten worden aangepakt, samen met betonnen vloeren en hoge plafonds en het kan buitengewoon moeilijk zijn om kabels door en rond deze obstakels te laten lopen. Met een draadloos systeem zijn deze geen probleem meer, een draadloos systeem vermijdt het boren van gaten en het beschadigen van de stoffering van het huis.

Je kunt je woning ook beveiligen met een draadloos systeem

Draadloze technologie stelt een huiseigenaar ook in staat om zijn draadloze huisbeveiligingssysteem te bedienen via een afstandsbediening, vergelijkbaar met een afstandsbediening die het alarm van zijn auto ontgrendelt en uitschakelt, wat het uiterst handig maakt. Met de komst van mobiele apparaten en applicaties kan een huisbeveiligingssysteem worden geactiveerd door een telefoonapp die een systeem bestuurt terwijl een huiseigenaar kilometers ver weg is, indien nodig lichten, airconditioning en apparaten aanzet en de status van een systeem controleert.

Een draadloos huisbeveiligingssysteem is meestal de eerste keuze voor iemand die het zelf wil doen

Zelfs als u een klein appartement huurt, moet u rekening houden met een huisbeveiligingssysteem. Het komt vaak voor dat huurders geen verzekering afsluiten voor hun bezittingen en meubels en een systeem met een rookmelder kan je zeker helpen om gemakkelijker te slapen, vooral als je weet dat er beneden een oude dame is die graag dingen bakt midden in de nacht! (Lees er meer over op deze site)

Er zijn evenveel overvallen en branden in appartementencomplexen en vaak blijven mensen daarna met niets achter. Een klein draadloos beveiligingssysteem is eenvoudig aan te brengen en beschermt tegen calamiteiten.

  • Als u besluit een draadloos systeem in uw huis of huurappartement te installeren, moet u eerst beslissen waar u het bedieningspaneel plaatst. Het moet in de buurt van een stopcontact zijn en dicht bij de meest gebruikte deur van uw huis, maar uit het zicht van een raam, hoog in een nabijgelegen kast is perfect. Je wilt niet dat het voor de hand ligt als een inbreker toch inbreekt.
  • De locatie voor de sirene is ook belangrijk, als hij hoog kan worden geplaatst zodat hij een ladder nodig heeft om erbij te komen, dat is het beste, of verborgen in een kast, maar het is essentieel dat hij kan worden gehoord. Nogmaals, het moet uit het zicht van een inbreker zijn.